TEČAJEVI UŽIVO

Poboljšajte svoje vještine manipulacije podacima i automatizirajte svoju svakodnevnu radnu rutinu! Pridružite se našim tečajevima i nadogradite svoje znanje u kratkom, ali cjelovitom roku!

PowerBI postaje sve važniji u svakodnevnom poslovanju. Podaci su svuda oko nas, a ovo je alat koji ih može dovesti u pravi oblik brže, bolje i lakše od svih ostalih alata na tržištu.

PowerBI je zapravo puno više od alata, radi se zapravo o cijelom sustavu na kojem Microsoft gradi budućnost samostalne analitike podataka.

Ako koristite Excel u poslovanju (a znamo da ga koristite), onda imamo dobre vijesti za vas. Excel nije zapostavljen u cijeloj ovoj priči!

Sve naučeno na PowerBI tečajevima također je primjenjivo i u Excelu!

Svi elementi PowerBI paketa tečaja (PowerQuery, PowerPivot (DAX), osim dijela o vizualizacijama) su također dio Excela od inačice 2010. na više!

Popis svih tečajeva koje održavamo uživo:

50 + videa

Učenje je najbolje uz video lekcije

65 + blogova

Volimo dijeliti svoje znanje

30 + održanih treninga

Stalno usavršavanje je naš cilj

500 + polaznika

Svaki polaznik je važan

TEČAJEVE ODRŽAVAMO NA HRVATSKOM I ENGLESKOM JEZIKU

Za domaće klijente, zbog komfora i lakše organizacije, preferiramo održavanje tečajeva u njihovim prostorijama. Ako se radi o manjoj grupi polaznika (do 5 polaznika), moguće je održati tečajeve i u prostorijama Exceed-a.

Tečajevi se također mogu pohađati putem online komunikacijskih kanala kao što su Teams, Skype itd.​

TRAJANJE TEČAJA I VELIČINA GRUPA

Tečajevi najčešće traju do 8h koje je moguće podijeliti na dane ovisno o potrebama polaznika. Minimalan broj sati tečaja u jednom danu je 4h. Tečajeve po potrebi održavamo i subotom.

Tečajevi se mogu kombinirati (npr. DAX tečaj za PowerPivot i PowerQuery tečaj). U tom slučaju sati tečaja se zbrajaju. Ukoliko se odlučite na više kombiniranih tečajeva, za svaki sljedeći se odobrava 10% popusta.

Tečajevi mogu biti individualni ili grupni (od 3 do 25 polaznika).​

CIJENA I NAČIN PLAĆANJA

Cijena tečaja ovisi o broju polaznika te vrsti i trajanju tečaja. Izražene cijene su bez PDV-a. Nakon vašeg upita šaljemo vam ponudu na temelju koje možete izvršiti uplatu.

Tečaj je moguće zakazati najranije 7 dana od trenutka uplate.

Power BI je kombinacija vizualnog alata (kao npr. Tableau), alata za samostalnu analizu podataka (kao npr. pivot tablice, samo sa puno više opcija) i cloud-based alata za lagano dijeljenje i upravljanje izvještajima.

Power BI alat u potpunosti je besplatan za skidanje, a korištenjem besplatne verzije može se naučiti sve što je potrebno kako bi se taj alat mogao implementirati u kompaniju i kako bi mogao postati glavni alat za analizu i prezentaciju podataka.

Plaćene verzije alata možete početi koristiti kada poželite svoje izvještaje dijeliti sa kolegama putem cloud platforme ili ako im želite pristupiti putem mobilnih aplikacija. U tom slučaju, cijena Pro verzije po jednom korisniku iznosi 10$ mjesečno, što je još uvijek dosta manje od cijene koju pružaju konkurentski proizvodi.

U današnje doba sve više kompanija počinje koristiti sve dostupne izvore informacija (bilo interne ili javno dostupne) u svrhu analiziranja istih. Na temelju tih analiza, donose se kvalitetnije odluke o poslovanju i umanjuje se rizik donošenja krivih odluka. Analize koje ste do sad radili u Excelu postaju sve teže za napraviti i ažurirati jer izvora podataka je sve više, a vremena za obradu sve manje.

Najviše vremena do sad se gubilo na „čišćenje“ podataka prije same analize (dohvati različitih Excel datoteka, podataka iz baza, .txt datoteka i slično). Taj proces ste mogli donekle automatizirati putem Macro naredbi, no što ako ne znate programirati u VBA? U tu svrhu Microsoft je razvio alat koji se zove PowerQuery i koji vam može uvelike olakšati periodičku obradu i uvoz podataka iz različitih izvora.
Pohađanjem PowerQuery tečaja uvelike ćete si olakšati i automatizirati svakodnevnu obradu podataka na jednostavan način i bez potrebe poznavanja programiranja u VBA.

Nakon što ste podatke uvezli putem PowerQuery-ja, te podatke je potrebno povezati u smislenu cjelinu, odnosno potrebno je napraviti model podataka. Model je osnova na temelju koje ćete raditi analize i interaktivne izvještaje. Model treba biti dobro strukturiran, kako biste mogli lakše koristiti mogućnosti PowerPivot-a i vizualizacije podataka.

Glavna vrijednost PowerBI alata je DAX jezik. Pomoću DAX jezika moći ćete napraviti sve ono što ste prije mogli u Excelu pomoću naprednih formula i VBA programiranja, samo puno dinamičnije i lakše. DAX jezik je mnogo fleksibilniji i brži od klasičnih Excel formula, a njegovo korištenje rezultira manjim brojem grešaka u samom modelu.

Odlična stvar je da, ukoliko ste dobri u korištenju naprednih Excel formula (array formule i SUMPRODUCT), lako ćete shvatiti logiku DAX formula i time olakšati svoje uranjanje u svijet DAX-a. DAX formule se mogu pisati i unutar Excela (od verzije 2010 na dalje), ukoliko koristite PowerPivot umjesto PivotTable-a.

PowerApps predstavlja modernu Microsoft tehnologiju čija je svrha omogućiti korisnicima, koji nisu prvenstveno programeri, lagan i intuitivan način izrade naprednih aplikacija. Aplikacije za koje je prije bio potreban cijeli tim IT stručnjaka, sada mogu implementirati poslovni korisnici uz znanje jedinstvenog PowerFX jezika

Aplikacije koje izgradite se ponašaju isto kao aplikacije za koje plaćate 5 do 10 puta više od inicijalne investicije, a kompleksnost održavanja istih je višestruko manja. 

PowerApps jako dobro nadopunjuje PowerBI s mogućnostima koje nisu direkntno moguće unutar PowerBI sučelja (npr. write-back) opcija. 

Ponosimo se našom serijom stručnoh članaka o DAX jeziku. Ovdje možete pročitati 30+ članaka koji prate teme koje prolazimo na našoj DAX edukaciji uživo!

Slanjem ove forme prihvaćate Exceed Pravila Privatnosti

POŠALJI UPIT

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas putem web forme

Naš tim odgovoriti će na vaš upit u najkraćem roku!

CERTIFICIRANI

Microsoft Predavač

POSJEDUJEMO

Microsoft certifikat za BI reporting

CERTIFICIRANI

Microsoft Data Analyst Associate

8+ GODINA

Korištenja modernih Microsoft alata za obradu i analizu podataka.

4+ GODINA

Iskustva u radu unutar PowerBI okruženja

VIŠE OD 40

Zadovoljnih domaćih i stranih klijenata

Scroll to Top