PowerBI postaje sve važniji u svakodnevnom poslovanju. Podaci su svuda oko nas, a ovo je alat koji ih može dovesti u pravi oblik brže, bolje i lakše od svih ostalih alata na tržištu.

PowerBI je zapravo puno više od alata, radi se zapravo o cijelom sustavu na kojem Microsoft gradi budućnost samostalne analitike podataka.

Ako koristite Excel u poslovanju (a znamo da ga koristite), onda imamo dobre vijesti za vas. Excel nije zapostavljen u cijeloj ovoj priči!

Moderni Excel također sadrži ove odlične alate za obradu i analizu podataka, tako da pohađanjem ovih tečajeve dobivate dvostruko!

Sve naučeno na PowerBI tečajevima također je primjenjivo i u Excelu!

Svi elementi PowerBI paketa tečaja (PowerQuery, PowerPivot (DAX), osim dijela o vizualizacijama) su također dio Excela od inačice 2010. na više!

PowerBI

Krešimir Ledinski
POPULARNO

PowerQuery

Krešimir Ledinski

DAX

Krešimir Ledinski

Excel napredno

Krešimir Ledinski
0
+ attendies
Each attendee is important
0
+ training held
Constant improvement is our goal
0
+ blog posts
We like sharing our knowledge
0
+ videos
Video lessons are best for learning
0
products
We know what our clients need

TEČAJEVE ODRŽAVAMO NA HRVATSKOM I ENGLESKOM JEZIKU

Za domaće klijente, zbog komfora i lakše organizacije, preferiramo održavanje tečajeva u njihovim prostorijama. Ako se radi o manjoj grupi polaznika (do 5 polaznika), moguće je održati tečajeve i u prostorijama Exceed-a.

Tečajevi se također mogu pohađati putem online komunikacijskih kanala kao što su Teams, Skype itd.​

TRAJANJE TEČAJA I VELIČINA GRUPA

Tečajevi najčešće traju do 8h koje je moguće podijeliti na dane ovisno o potrebama polaznika. Minimalan broj sati tečaja u jednom danu je 4h. Tečajeve po potrebi održavamo i subotom.

Tečajevi se mogu kombinirati (npr. DAX tečaj za PowerPivot i PowerQuery tečaj). U tom slučaju sati tečaja se zbrajaju. Ukoliko se odlučite na više kombiniranih tečajeva, za svaki sljedeći se odobrava 10% popusta.

Tečajevi mogu biti individualni ili grupni (od 3 do 25 polaznika).​

CIJENA I NAČIN PLAĆANJA

Cijena tečaja ovisi o broju polaznika te vrsti i trajanju tečaja. Izražene cijene su bez PDV-a. Nakon vašeg upita šaljemo vam ponudu na temelju koje možete izvršiti uplatu.

Tečaj je moguće zakazati najranije 7 dana od trenutka uplate.

  • ŠTO JE POWER BI?
  • ZAŠTO POWER BI?
  • ZAŠTO DAX?

Power BI je kombinacija vizualnog alata (kao npr. Tableau), alata za samostalnu analizu podataka (kao npr. pivot tablice, samo sa puno više opcija) i cloud-based alata za lagano dijeljenje i upravljanje izvještajima.

Power BI alat u potpunosti je besplatan za skidanje, a korištenjem besplatne verzije može se naučiti sve što je potrebno kako bi se taj alat mogao implementirati u kompaniju i kako bi mogao postati glavni alat za analizu i prezentaciju podataka.

Plaćene verzije alata možete početi koristiti kada poželite svoje izvještaje dijeliti sa kolegama putem cloud platforme ili ako im želite pristupiti putem mobilnih aplikacija. U tom slučaju, cijena Pro verzije po jednom korisniku iznosi 10$ mjesečno, što je još uvijek dosta manje od cijene koju pružaju konkurentski proizvodi.

U današnje doba sve više kompanija počinje koristiti sve dostupne izvore informacija (bilo interne ili javno dostupne) u svrhu analiziranja istih. Na temelju tih analiza, donose se kvalitetnije odluke o poslovanju i umanjuje se rizik donošenja odluka. Analize koje ste do sad radili u Excelu postaju sve teže za napraviti i ažurirati jer izvora podataka je sve više, a vremena za obradu sve manje.

Najviše vremena do sad se gubilo na „čišćenje“ podataka prije same analize (dohvati različitih Excel datoteka, podataka iz baza, .txt datoteka i slično). Taj proces ste mogli donekle automatizirati putem Macro naredbi, no što ako ne znate programirati u VBA? U tu svrhu Microsoft je razvio alat koji se zove PowerQuery i koji vam može uvelike olakšati periodičku obradu i uvoz podataka iz različitih izvora.
Pohađanjem PowerQuery tečaja uvelike ćete si olakšati i automatizirati svakodnevnu obradu podataka na jednostavan način i bez potrebe poznavanja programiranja u VBA.

Nakon što ste podatke uvezli putem PowerQuery-ja, te podatke je potrebno povezati u smislenu cjelinu, odnosno potrebno je napraviti model podataka. Model je osnova na temelju koje ćete raditi analize i interaktivne izvještaje. Model treba biti dobro strukturiran, kako biste mogli lakše koristiti mogućnosti PowerPivot-a i vizualizacije podataka.

Glavna vrijednost PowerBI alata je DAX jezik. Pomoću DAX jezika moći ćete napraviti sve ono što ste prije mogli u Excelu pomoću naprednih formula i VBA programiranja, samo puno dinamičnije i lakše. DAX jezik je mnogo fleksibilniji i brži od klasičnih Excel formula, a njegovo korištenje rezultira manjim brojem grešaka u samom modelu.

Odlična stvar je da, ukoliko ste dobri u korištenju naprednih Excel formula (array formule i SUMPRODUCT), lako ćete shvatiti logiku DAX formula i time olakšati svoje uranjanje u svijet DAX-a. DAX formule se mogu pisati i unutar Excela (od verzije 2010 na dalje), ukoliko koristite PowerPivot umjesto PivotTable-a.

Slanjem ove forme prihvaćate Exceed Pravila Privatnosti

POŠALJI UPIT

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas putem web forme

Naš tim odgovoriti će na vaš upit u najkraćem roku!

POSJEDUJEMO

Microsoft certifikat za BI reporting

8+ GODINA

Korištenja modernih Microsoft alata za obradu i analizu podataka (PowerQuery, DAX).

4+ GODINE

Iskustva u radu unutar PowerBI okruženja.

VIŠE OD 40

Zadovoljnih domaćih i stranih klijenata

Scroll to Top